از آنجایی که ترکیب روغن سویا بسته به آب و هوا، نژاد، خاک و غیره متفاوت است، اندازه گیری های فیزیکی ثابت نیست.
روغن مایع سویا 16 کیلویی نازگل یک روغن خشک کننده یا روغن نیمه خشک است.
حاوی 64 تا 83 درصد اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای چرب غیراشباع مختلف است و دارای خشکی است و حاوی حدود 8 درصداسید α-لینولنیک، یک نوع چربی ضروری امگا (ω)-3 است. اسیدی که به ندرت در سایر انواع شیر وجود دارد.
بنابراین از نظر تغذیه منبع عالی از اسیدهای چرب ضروری متعادل است و از آنجایی که منبع کلسترول است و کلسترول ندارد، از سخت شدن رگ ها جلوگیری می کند.
همچنین به دلیل محتوای بالای توکوفرول، یعنی ویتامین E،نقش مهمی در جلوگیری از پیری و اکسیداسیون پوست به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی دارد.
از سوی دیگر، توکوفرول و سویا-لسیتین که در طی فرآیند تصفیه روغن سویا تولید میشوند، دارای فعالیت فیزیولوژیکی و فعالیت آنتیاکسیدانی عالی هستند، بنابراین استفاده از آنها به عنوان غذای بهداشتی یا دارویی علاوه بر مصارف عمومی غذایی در حال گسترش است.